Filippinska Longhorn

Innehållsförteckning:

Video: Filippinska Longhorn
Video: Filipinas REVEAL What They WANT in Men 2023, Februari
Filippinska Longhorn
Filippinska Longhorn
Anonim

Den filippinska Longhorn är ett exotiskt djur som bara finns på Filippinerna. Den filippinska Longhorn anses vara en av de minsta primaterna på planeten. Detta konstiga djur studeras fortfarande av specialister, eftersom detaljerna i dess livsstil under lång tid inte har varit tydliga.

Historien om den filippinska Longhorn

Förfäderna till den filippinska Longhorn dök upp på vår planet för cirka 45 miljoner år sedan. Idag finns den filippinska Longhorn på den filippinska ön Mindanao, liksom på öarna Bohola, Leyte och Samara. För århundraden sedan hittades den filippinska Longhorn i Nordamerika, Europa och Asien, men idag finns den bara på Filippinerna och har förklarats vara en hotad art.

Även om jakt på den filippinska Longhorn är förbjuden bryter tjuvjägarna ofta lagen för att göra det lilla djuret till ett exotiskt husdjur. Den filippinska Longhorn bor i tropiska skogar med många träd. Detta exotiska djur tillbringar hela sitt liv på träd, på buskar eller grenar av bambu.

Hur ser den filippinska Longhorn ut?

Filippinska Longhorn är ett litet djur - dess kroppslängd är ungefär tio centimeter. Svansen på den filippinska Longhorn når 12-13 centimeter i längd. Vikten av den filippinska Longhorn är cirka 120-130 gram. Huvudet på den filippinska Longhorn är ganska stort jämfört med hans kropp. De långsvansade filippinernas ögon är enorma - de ser oproportionerligt stora ut för hans huvud. Denna ögonstorlek beror på den nattliga livsstilen hos den filippinska Longhorn. Vikten av den filippinska Longfoot-ögonen är mer än hjärnans vikt.

Den filippinska Longhorn är listad i Guinness rekordbok på grund av dess ögon, som är de största i förhållande till alla djurs kropp. Filippinska Longhorn-öron är upprätta, elliptiska och deras hud är så tunn att de ser nästan transparenta ut. Kappan på den filippinska långfoten är tjock och silkeslen, den är färgad i gråaktig eller brunaktig. Svansen på den filippinska Longhorn är inte täckt med päls.

Djur Filippinsk Longhorn
Djur Filippinsk Longhorn

Fingrarna på armar och ben Filippinska Longhorn är väldigt långa. På alla fingrar utom den andra och tredje har den filippinska långfoten platta naglar. De små böjda klorna i andra och tredje tårna på hans tassar behövs för att djuret ska kamma sin päls.

Vad äter den filippinska Longhorn?

Den filippinska långfoten matar på insekter. En filippinsk långben måste äta cirka 10 procent av sin vikt över natten för att känna sig mätt. Den filippinska långstjärtiga Godwit matar på olika arter av små och stora insekter, som den mästerligt jagar på trädgrenarna. När den är mycket hungrig kan den filippinska Longhorn mata på larver, larver och insektsägg. Den filippinska Longhorn jagar sitt byte på natten, under dagen föredrar den att vila på en trädgren som den täcker med fingrarna. Om han inte kan hitta insekter under lång tid äter den filippinska långstjärthjorten gärna små ödlor och små amfibier, små fåglar och deras ägg. En filippinsk långbent man hoppar på sitt offer och bedövar henne med kroppsvikten. Sedan tar den filippinska långfoten den med sina främre tassar som med händerna och äter den.

Reproduktion av filippinsk Longhorn

Filippinska Longhorn når sexuell mognad efter ett års ålder. Han leder en ensam livsstil. Honor och män samlas bara under häckningssäsongen. En man befruktar vanligtvis flera kvinnor. Graviditeten hos dessa små djur varar ungefär ett halvt år och endast ett barn föds, som väger cirka 20 gram. Det håller fast vid sin mors buk eller så bär hon det hela tiden i munnen.Ett intressant faktum är att honan har flera par bröstvårtor på buken, men när det är få är bara två av dem aktiva, resten flyter inte bröstmjölk. Efter nästan två månaders amning börjar barnet mata på insekter och hoppa från träd till träd. Hanen deltar inte i uppfödningen av de unga.

Trivia om den filippinska Longhorn

Huvudet på den filippinska Longhorn kan rotera 180 grader i båda riktningarna - det vill säga djuret kan bokstavligen se ryggen. Chefen för den filippinska Longhorn inspirerade skaparna av Star Wars-sagan för bilden av Master Yoda.

Filippinska Longhorn
Filippinska Longhorn

Den filippinska Longhorn kallas ibland felaktigt den minsta primaten i världen, men så är inte fallet - de minsta primaterna är faktiskt muslemurer från ön Madagaskar. Den filippinska Longhorn är en halvapa, eftersom den minsta riktiga apan är marmoset.

Musklerna på bakbenen på den filippinska Longhorn är så utvecklade att djuret kan hoppa från träd till träd, ibland hoppa flera meter långt. Om en filippinsk långfot är arg på något eller vill ringa sin partner, avger han ett mycket tunt skrik. Detta skrik är så svagt - det är faktiskt ett ultraljud att människor inte kan höra det och man har länge trott att dessa djur inte kan göra några ljud. Den filippinska Longhorn är den enda primaten som använder ultraljud för att kommunicera med sina kamrater. Filippinska Longhorn lever ungefär 8 år i naturen och i djurparker eller som husdjur kan nå 14 år.

De naturliga fienderna till Filippinska Longhorn är ugglor och vildkatter. Lokalbefolkningen kallar den filippinska Longhorn med olika namn - malmag, maomag och magatilok. Lokalbefolkningen tycker inte att mötet med den filippinska Longhorn är trevligt - tvärtom tror de att om de möter detta lilla djur kommer det att ge olycka för hela familjen. Lokalbefolkningen skadar aldrig den filippinska Longhorn, för enligt legenden är detta lilla djur sällskapsdjur. Eventuella skador som orsakas Filippinska Longhorn, återvänder till familjen till mannen som bryter mot skogens oskrivna lagar.

Tyvärr för turister som för första gången blir kär i det söta djuret, kan det filippinska långben inte säljas och köpas, det är ett brott mot lagen. För att trösta turister säljer lokalbefolkningen plyschleksaker i stor storlek på filippinska Dolgopet.

Populär efter ämne