Honungsätare - Honungsgrävling

Innehållsförteckning:

Honungsätare - Honungsgrävling
Honungsätare - Honungsgrävling
Anonim

Bland de märkliga rankningarna i djurvärlden för det största, snabbaste och vackraste djuret finns en nyfiken ranking - för det modigaste djuret. Om någon tror att detta kan vara en av landets herrar, vatten och luft som ett lejon, haj eller örn, kommer han att luras.

Rangordningen leds av ett djur som kallas älskling eater. Och en annan överraskning. Denna inte särskilt välbekanta varelse, som uppenbarligen älskar honung, har inte mycket gemensamt med den välkända frossaren i vårt land - björnen. Honeyeater tillhör en annan familj och är så konstig varelse att den förtjänar uppmärksamhet, inte att den inte lever på våra breddgrader.

Egenskaper hos honungsätaren

Honungsätaren, även kallad koppargrävling eller Рател, är bosatt på den afrikanska kontinenten, men finns också i södra Asien. Honeyeater är den enda medlemmen i underfamiljen Millevorinae och släktet Millivora. Det handlar om Porov-familjen.

Denna representant för familjen bör verkligen anses vara den mest anmärkningsvärda bland dem, för bara han ingår i Guinness World Records som världens modigaste djur. Han förtjänar sin plats där eftersom han inte är rädd för att attackera mycket större och starkare motståndare och han är så orädd och envis att han besegrar dem.

Fördelarna med honungsätaren att lyckas i ojämlika strider?

Odjuret har en långsträckt kropp, som alla illrar, som är mycket bred längst upp på ryggen. Runt hans hals är hans hud ungefär 6 millimeter tjock. Detta hjälper honom i striderna som han ständigt kämpar med de farligaste djuren. Huden är så stark att den tål flera slag med en machete. Ingenting kan sticka honom eller bita honom. Detta är en av hemligheterna i hans segrar.

Denna medlem av Porovi-familjen kännetecknas av sitt lilla och platta huvud, korta nos och små ögon, och öronen liknar sprickor. Troligtvis har evolutionen gett honom nästa vapen för att skydda honom i strider med lejon, tigrar och krokodiler.

Honungsätaren det finns ett svart ansikte, kinder och underkropp, men ibland finns det exemplar målade i mörkbrun. Hans rygg, nacke och hårbotten är vita eller ljusgråa. På grund av dessa färgkontraster syns djuret lätt under dagen. Vissa koppargrävlingar är helt svarta, men dessa är sällsynta. De finns vanligtvis i Kongo och bor i Iguri-skogen.

Koppargrävlingen är upp till 73 centimeter lång och väger upp till 19 kg. Svansen är 30 centimeter lång och är täckt med långa hår längst upp. Djuret har extremt friska ben. Den är kortbenad och har fem tår på varje fot. Naglarna på frambenen är mycket långa och på bakbenen kortare.

Dess skalle kan likna den för en grävling som bor i Europa, men den ser faktiskt mer ut som purjolök. Skallen är mycket stark eftersom den inte har en oberoende benstruktur. Hans tänder är inte ordnade ordentligt i en bit. Vissa är längre, andra saknas. Hans hundtänder är för korta. Istället är tungan skarp och har papiller på för att göra maten lättare att smälta.

Honungsätaren är högst 25 centimeter hög och kvinnorna är ännu mindre. Hanar väger 16 kg, kvinnor når 9 kg. De har en analpåse som skiljer dem från alla andra medlemmar i den porösa familjen.

Djuret är täckt med päls upp till 50 millimeter långt under vintern. Det är hårt, grovt, det finns ingen mjuk underrock under den. På buken och ljumsken är den mindre och gles. På sommaren är kappan cirka 15 millimeter och magen nästan bar. Dess utmärkande drag är den stora vita rand som börjar från toppen av huvudet och fortsätter till svansens botten.

Honungsätare livsstil

Honungsätaren är ett ensamt djur. Det jagar och matar ensamt, utom under häckningssäsongen, när paret jagar tillsammans.

Ratellen, som han fortfarande är känd, gör sina egna hål som han gräver själv.Detta djur är en utmärkt grävare och gräver en tunnel på cirka 10 minuter i hård jord. Hålet har en ingång och en kamera, upp till 3 meter i storlek. Ibland använder den ett övergett hål i vårtsvin eller rörtand. Han använder också termithögar för hemmet.

Honungsätaren är en mycket intelligent varelse. Han använder verktyg för att nå sitt mål. Gissa att flytta stockar för att klättra högt. De kan låsa upp spärrarna, använda paddlar och andra verktyg.

Dessa djur är dock mest kända för sin otroliga rädsla. De attackerar alla motståndare utan att tänka på om de kommer att kunna komma ur hans grepp. Under strider är de outtröttliga och oövervinnliga. De flesta rovdjur anlitas inte för att jaga honungseter och föredrar att omge dem.

Den vuxna koppargrävlingen det finns en hes röst, och de unga kallar sina mödrar med ett knarrande ljud eller gnäll. När de parar ihop gör de högt grymlande ljud. När de jagas av hundar skriker de som små björnar.

Matar honungslakan

Favoriten skål av koppargrävlingen är ormarna. På de vilda och skyddade platserna jagar han under dagen, och på de mer befolkade är han en nattjägare. Medan man letar efter mat springer djuret i ett litet förtroende, i människans hastighet. Även om deras namn kommer från deras önskan om honung, är de grundläggande köttätande rovdjur. De väljer inte kött, de äter kött. Gnagare, fåglar, skorpioner, ödlor, ormar, inklusive de mest giftiga, grodor och sköldpaddor ingår i deras meny. De äter djurägg och ibland frukt och grönsaker. De är riktigt allätande och deras meny är ganska varierande.

Djuret jagar genom att gräva gnagare, markekorrar och andra djur som gömmer sig i hål under jord från sina hål. Han bryter lätt sköldpaddans skal med sina starka käkar. Han klättrar i träd när han jagar sitt byte. Ormarnas gift fungerar för dem. Efter bettet koppargrävlingen han faller som död men återhämtar sig snart och äter ormen med början från huvudet. Dessa djur äter sitt byte helt och lämnar inga klor, ben eller fjädrar. Håll ditt byte med dina tassar under måltiden. För att få växtmat rivs grävling barken på träd och lyfter stenar i deras väg.

Reproduktion av honungsätaren

Inte mycket är känt om reproduktionen av detta djur. Man tror att bara under häckningssäsongen samlas paren och till och med jagar parvis. Det antas att graviditeten varar 6 månader och oftast föds två barn som är helt hjälplösa och blinda. De gnäller för att få sin mammas uppmärksamhet, som tar hand om dem.

De har levt i fångenskap i ungefär 24 år, och det finns inga tillförlitliga uppgifter om vilda djur.

Mer intressanta fakta om honungsätaren

Koppargrävlingen erkänns som den kallaste och mest orädda mördaren i naturen;

I den sydafrikanska armén uppkallade de en tank efter honom - Ratel 20;

Honungsätaren dödar lejongenom att bita dem på testiklarna;

Honungsätaren är särskilt ihållande, kan jaga inte bara levande varelser som har kommit in på dess territorium utan också själlös utrustning.

I Indien rapporteras honungsmästare att de har uppgrävt mänskliga lik.

Populär efter ämne