Binturong

Innehållsförteckning:

Video: Binturong

Video: БИНТУРОНГ — любит сладкое, пахнет попкорном и дружит с людьми! Медвекот ест торт, банан и дуриан! 2022, December
Binturong
Binturong
Anonim

Binturong är ett djur med ett exotiskt utseende, vilket är mycket sällsynt och därför förklaras hotat. Binturong är också känt som Bear-Cat, på grund av att det liknar en björn, katt och koala. I karaktär liknar han dock en lättja.

Binturongs historia

Enligt experter uppträdde förfäderna till Binturong på vår planet för mer än 85 miljoner år sedan. I dag Binturong finns i Thailand, Myanmar, Filippinerna, Nepal, delar av Malaysia, Kambodja, Laos, Kina och Indonesien. Binturong finns också i Brunei, Vietnam, Bangladesh och Indien.

Under de senaste tre decennierna befolkningen i Binturong har nått en kritisk nivå. Även om det ofta kallas Bear-Cat, är Binturong inte relaterat till någon av arterna. Binturongs enda släktingar är palmblommorna.

Arten blev känd för européer i början av 1800-talet när den beskrevs av indonesiska forskare. Binturong är känt i Indonesien som Tenturun. Det är inte klart vad Binturong menar, eftersom språket för den stam som gav det namnet inte längre existerar, liksom stammen själv.

Binturong lever i täta tropiska fuktiga skogar och är mycket svårt att se av människor eftersom det gömmer sig för människor. De viktigaste hoten mot Binturong är jägare, liksom byggandet av platser där dessa intressanta djur lever. I Laos och Vietnam dödar Binturong sig själv för sin päls och kött, och i Malaysia tar han sig själv för att bli ett exotiskt husdjur.

Hur Binturong ser ut

Binturong är ungefär 80 centimeter lång, svansen är lika lång som kroppen. Binturong väger cirka 12-13 kg, men det finns representanter för denna djurart som väger cirka 20 kg.

Honan Binturong är något större än hanen. Båda könen har speciella körtlar som producerar ett doftande ämne - det är mycket viktigt under häckningssäsongen. Binturong är täckt med en hård tjock päls som är svart eller mörkgrå.

Binturongs öron är små, med vita kanter på kanten. Enstaka pälsar sticker ut från öronen och bildar en halvmåne, och effekten är som om Binturong har små mörka horn. Binturongs ansiktshår är lättare än hans kroppshår. Ovanför ögonen, som är bruna, har Binturong vita fläckar.

Binturongs näsa är svart, med en lång vit mustasch. Binturong har korta lemmar som slutar i kraftfulla fem-tassar och mycket stora klor som hjälper honom att klättra i träd. Binturongs kropp och lemmar har mycket väl utvecklade muskler.

Vad äter Binturong?

Binturong är ett rovdjur, men mycket av menyn består av frukt som finns i träd. Binturong attackerar fågelbon för att äta sina ägg eller nyligen kläckta kycklingar. Binturong äter trädens löv och till och med barken av vissa trädarter som fyller deras kropp med näringsämnen.

Binturong äter små ryggradslösa djur, fångar små fåglar och kommer ibland ner från trädet för att fiska i en damm. Fikon spelar en viktig roll i Binturongs meny. Vissa fikonarter från regnskogen kan bara förökas tack vare Binturong.

Det finns enzymer i matsmältningssystemet som frigör frön från vissa typer av fikon från deras hårda skal. I detta avseende är Binturong oumbärlig för dessa typer av fikon, eftersom inget annat djur är användbart för dem i detta avseende. Utan Binturong skulle de inte kunna reproducera alls på grund av deras hårda beläggning.

Djur binturong
Djur binturong

Foto: SoleneC1 / Pixabay.com

Om den är väldigt hungrig och inte har hittat mat på länge kan Binturong livnär sig på ådrar och sällan angriper fjäderfä som kycklingar, kalkoner, ankor, gäss, även om det i allmänhet undviker att närma sig människobyggnader.

När Binturong hålls som husdjur äter han vanligtvis hund- eller kattmat med olika typer av frukt och grönsaker. I djurparken gillar Binturong att äta druvor och bananer.

Reproduktion av Binturong

Under avelsperioden Binturong det börjar lukta som popcorn på grund av den specifika arom som produceras av dess körtlar. När hon är redo för parning börjar honan göra ljud som påminner om att katter spinner. Hanarna börjar slåss för henne.

Binturong-kompisar under hela året, men honan saktar ner utvecklingen av embryot och föder sina ungar mellan januari och mars. På detta sätt parar sig kvinnor varje gång de är på humör för det och träffar män, men saktar konstigt upp embryonets utveckling för att ge den bästa chansen för att det ska födas vid den lämpligaste tiden på året.

Honan kan föda två gånger, och graviditeten i sig varar cirka tre månader. Honan föder en till sex valpar, men oftast är de två eller tre. Båda föräldrarna uppfostrar avkomman tillsammans.

Ungarna slutar mata på mjölk ungefär två och en halv månad. De når sexuell mognad i slutet av sitt tredje år. Binturong kan leva upp till 25 år.

Trivia om Binturong

Binturongs svans används av djuret vid klättring och spelar en mycket viktig roll i dess rörelser. Även när han sover säkrar Binturong sig genom att svepa svansen runt en gren - så om han råkar somna kommer hans svans att rädda honom. Binturong använder också sin svans för att kommunicera med andra medlemmar av sin art. Binturong kan också använda sin svans för att fånga föremål med den.

Binturong är en mycket bra klättrare. Han föredrar att leva i trädkronorna. Binturongs bakben kan rotera 180 grader, så djuret kan falla ner från trädet upp och ner som ekorrar. Binturong kan inte hoppa från träd till träd, han tvingas gå ner till marken för att flytta till ett annat träd.

Binturong går hur björnar går. Binturong kan simma mycket bra och tillbringa lång tid i vattnet när han vill äta fisk.

Binturong är aktiv mestadels på natten, men kan också leta efter mat tidigt på morgonen och kvällen. Binturong attackerar aldrig människor, men om han känner sig hotad kan han attackera dem.

Binturong är ett konstigt djur som liknar en tvättbjörn.

Populär efter ämne

Populära inlägg