Elefant

Innehållsförteckning:

Video: Elefant

Video: Most Funny and Cute Baby Elephant Videos Compilation 2022, November
Elefant
Elefant
Anonim

Elefanten är det största djuret som lever på land. Elefanter är lätta att träna, så de används i många cirkusar runt om i världen. I århundraden har elefanten hjälpt människor att bära stora laster.

Elefantens historia

Elefanten uppträdde för ungefär 50 miljoner år sedan och vid den tiden bebodde enligt arkeologer alla kontinenter utom Australien. Tusentals olika arter av elefanter fanns för tusentals år sedan, men bara två arter har överlevt. Dessa är den asiatiska, eller oftare kallad den indiska elefanten, och den andra arten, den afrikanska elefanten.

I olika kulturer Elefanten är en symbol för visdom. För hundra år sedan nådde antalet elefanter miljoner, men på grund av utvinning av elfenben har antalet minskat drastiskt. Från 1860 till 1930 dödades mer än 100.000 elefanter varje år för sina betar. Jakt på elefanter var svårt tidigare, men med européernas ankomst föll elefanter offer för skjutvapen.

Idag är elefanten ett hotat djur och det är absolut förbjudet att jagas eller dödas. Ibland blir dock elefanter byte mot tjuvjägare som dödar dem bara för sina betar, som används för att göra souvenirer och dyra smycken. Elefanter används i Indien som attraktion för turister, de har hjälpt indianer på olika områden i århundraden. För allt som är relaterat till träning eller arbete blir bara den indiska elefanten, och den afrikanska elefanten är ett vildt och oöverskådligt djur. Den indiska elefanten bebor nordöstra, östra och södra Indien, Burma, östra Pakistan, Kambodja, Laos, Thailand, Nepal och Sumatra idag. Den afrikanska elefanten finns överallt i Afrika.

Hur en elefant ser ut

Den afrikanska elefanten är större än den indiska elefanten. Den afrikanska elefanten är 4 meter hög och kroppslängden är cirka 7 meter. Den afrikanska elefanten väger 7 ton. Den indiska elefanten är 3 meter lång, kroppen är cirka 6 meter lång och väger cirka 5 ton. Den afrikanska elefantens öron är längre än den för den indiska elefanten. De når en och en halv meter och har runda kanter, och öronen på den indiska elefanten har spetsiga kanter. Både manliga och kvinnliga elefanter har betar, men kvinnor har mindre betar.

Elefant
Elefant

Detta gäller endast afrikanska elefanter. I indiska elefanter har bara hanar betar, men ibland föds de utan betar. Den afrikanska elefanten har många veck på huden, och den indiska elefanten har mossa på huden. Den afrikanska elefanten är brungrå i färg och den indiska elefanten är ganska grå. Den afrikanska elefantens baksida är rak och till och med något sjunken, och baksidan av den indiska elefanten är konvex. På grund av dess kortare och tjockare ben indiska Elefant ser mer massiv ut än afrikanern, som har längre ben.

Elefanten har mycket tjock hud - den är över två centimeter tjock. Stammen för den afrikanska elefanten har två utväxter som ser ut som fingrar, och den indiska elefanten har bara en sådan utväxt, som ligger längst upp i öppningen på sin bagageutrymme. Dessa elefanter använder elefanten för att mata. Den afrikanska elefanten har 21 par revben och den indiska elefanten har bara 19 par. Den afrikanska elefanten har 33 ryggkotor i svansen och den indiska elefanten har bara 26 kotor.

Elefantmatning

Elefanten matar på trädrötter, gräs, frukter och trädbark. Elefanten sväljer enorma mängder mat. Den vuxna elefanten äter 130 till 270 kg mat per dag. För att hitta mat kan Elefanten resa långt. Elefanten spenderar mer än 15 timmar om dagen med att samla mat.

Mer än hälften av Elefantens mat är gräs, löv, kvistar, rötter och resten är frukt, frön och till och med växtblommor. Elefantens mage absorberar bara 40 procent av vad den äter, så den måste fylla gapet i matsmältningssystemet med en stor mängd mat i magen.I djurparker äter elefanter ofta bröd och torrt gräs, vilket inte är bra för dessa djurs magar.

Reproduktion av Elefant

Puberteten i den indiska elefanten äger rum på sitt 20: e år och i den afrikanska elefanten - efter 25 års ålder. Hos kvinnor kan puberteten förekomma runt 15 års ålder. Hanar kan också bli könsmogna före 20 års ålder, men på grund av större mogna män kan de inte para sig.

Avelsprocessen är inte förknippad med en viss säsong, även om de flesta uppfattningar förekommer i mitten av regnperioden. Kvinnor ägglossar inte om säsongen är torr. Spridning av kvinnor varar cirka 48 timmar. Innan parning avskiljer sig hanen och kvinnan från flocken. Elefanternas graviditet är den längsta bland alla däggdjur - den varar i 22 månader. Fram till 49 års ålder är kvinnliga elefanter antingen gravida eller tar hand om sina ungar. De föder en gång vart fjärde till sjätte år.

Liten elefant
Liten elefant

Barnet stannar hos sin mor fram till nästa födelse. Honan föder små, mycket sällan tvillingar. Den nyfödda elefanten väger cirka hundra kilo och är en meter hög. Den har en kort bagageutrymme och inga betar. Elefanten föder långt ifrån besättningen, med en annan elefant som står med henne för att hjälpa henne. En halvtimme efter födseln kan den lilla elefanten nu gå ensam. När han är 4, behöver han sin mors vård. Det sköts också av kvinnor som ännu inte har uppnått sexuell mognad för att förbereda sig för sin roll som mödrar.

Elefanten matar på mjölk fram till 3 års ålder, men kan sluta mata på mjölk efter sitt andra år. De unga kvinnorna förblir i flocken för alltid, och hanarna lämnar vid 20 års ålder för att undvika incest. Om den unga mannen inte vill lämna besättningen utvisas han från sina släktingar och måste leta efter en ny besättning för att hitta nya kvinnor.

Trivia om elefanten

Elefanterna de har inga naturliga fiender, men ändå händer det ibland att en liten elefant attackeras av lejon. I vissa delar av Afrika försöker lejongrupper regelbundet attackera elefanter, men lyckas sällan, eftersom elefanten vedergäller med brutala sparkar som kan vara dödliga för rovdjur.

Elefanter lever cirka 70 år. De bor i flockar som leds av de äldsta elefanterna i flocken, som är ledarna i Elephant Society. Mitt i besättningen går de små elefanterna så att de kan skyddas från rovdjur. Elefanten är det enda djur som har visat sig kunna skratta. Elefanten är ett känslomässigt djur - när en elefant från besättningen dör, sörjer de andra länge för honom.

Elefanten har ett extremt bra minne. De kommer ihåg alla människor de någonsin har sett, liksom de platser de har besökt. Det är därför det finns ett uttryck att komma ihåg som en elefant. Elefantens hjärna är nära människans och har en mycket komplex struktur. Elefanter är ondskefulla och kommer ihåg hela livet om någon har skadat dem, oavsett hur länge sedan. Elefanter är de enda djuren i världen som inte kan hoppa. De är dock väldigt smarta och lär sig lätt att utföra olika knep, så de är en stor attraktion i cirkusar. Elefantens hjärna väger cirka 5 kilo.

Ett intressant faktum är att elefantstammen har receptorer för hörsel. Hörselreceptorer Elefanten har också ben, med hjälp av dessa receptorer kan den känna ljud från mycket långa avstånd och därmed kommunicera med andra elefanter.

Även om det ser ganska besvärligt ut, Elefanten kan utveckla hög hastighet för sin storlek - den går med cirka 30 kilometer i timmen. Elefanten sover väldigt lite - fyra timmar om dagen räcker för att han ska få tillbaka sin energi. Elefanter älskar att bada. De kan också simma och kan simma utan avbrott i mer än 50 kilometer.

Harm från Elephant

Även om det inte är aggressivt mot människor, Elefanten kan orsaka allvarliga olyckor.Det har förekommit fall där elefanter har trampat människor när de har skrämts. Elefanten har en allvarlig inverkan på planetens ekosystem, eftersom den äter stora mängder mat och därmed förstör många växter. Det händer att elefanter drar upp träden tillsammans med rötterna och en hjord elefanter förstör en hel skog på bara en dag.

Populär efter ämne

Populära inlägg