För Björnar Från A Till Z

Innehållsförteckning:

Video: För Björnar Från A Till Z

Video: Маша и Медведь (Masha and The Bear) - Маша плюс каша (17 Серия) 2022, November
För Björnar Från A Till Z
För Björnar Från A Till Z
Anonim

Alla stora djur väcker intresse och uppmärksammar människan sedan urminnes tider, eftersom deras storlek är förknippad med ett hot. Den starkaste hotsignalen är när det gäller ett kraftfullt djur som vi människor inte kan konkurrera med trots vår uppfinningsrikedom och som vi måste dela landet med.

Björnen är ett sådant djur att vi alltid förknippar med ett hot. I folks folklore har den tagit sin plats som en stark och farlig motståndare, som människor alltid måste ta hänsyn till. Vi kommer att lägga till detta att en av dess arter - isbjörnen är världens största rovdjur. Och de arter av björnar som finns på vårt territorium intog genast platsen för den största representanten för djurvärlden i vår natur. Björnen är den absoluta mästaren i våra skogar och för att lära oss att följa detta måste vi veta det väl.

Björnens ursprung

Björnen, med det latinska namnet Ursus, är ett djur av släktet till stora köttätande däggdjur som tillhör björnfamiljen. Det latinska namnet betyder björn i exakt översättning. Detta släkt av stora rovdjur inkluderar huvudtyperna av björnar, som är fyra i antal - brunbjörnen, isbjörnen, den amerikanska svartbjörnen och Himalaya-björnen, med de två första som är mest betydelsefulla. Detta inkluderar en utdöd art - en grottbjörn som bodde på den europeiska kontinenten under pleistocenen och försvann för mer än 27 tusen år sedan. Det finns andra representanter för björnarna, såsom pandaen, med vilken artsmångfalden fördubblas.

Klassificeringen visar att björnen är ett gammalt däggdjur som länge har bott på jordens territorium. Fossiler som hittades visar att ett djur som kallas ogräs, som var en korsning mellan en grizzlybjörn och en isbjörn, redan för en halv miljon år sedan kretsade kring Arktis. Genetisk forskning visar att detta är björnens gemensamma förfader.

För ungefär 200 000 år sedan började isbjörnar och bruna björnar att separera som separata arter efter att de separerade från grizzlies. Med tiden dyker alla representanter för Mechkovi-familjen som vetenskapen känner till idag.

Funktioner av björnar

Funktioner av björnar
Funktioner av björnar

Alla familjemedlemmar är stora köttätande däggdjur. De kännetecknas av sin korta massiva kropp, stora huvud och små ögon och rundade öron. Svansen är kort, benen är starka och de går på en hel fot, var och en med fem tår och var och en med en lång, skarp och icke-infällbar tånagel. Deras kropp är täckt med päls i olika färger, vilket ger namnet på arten. De finns i ljusbrun, vit eller svart. Och pälsen, som kallas fleece, är anmärkningsvärd för sin täthet. Det är också väldigt lurvigt.

Ett karakteristiskt drag hos björnar är att alla ser dåligt, men å andra sidan är deras luktsinne och hörsel utmärkta.

Deras utbud är mycket stort - från slätter och skogar till 4 000 meter över havet i Europa, Asien och Amerika. Tropikerna och polarhaven i norr låser gränserna för deras fördelning.

Detta territoriella djur lever ensamt och är aktivt under dagen. Han tillbringar de kalla månaderna och sover och björnvila är världens mest kända vinterslöhet. Det är främst karakteristiskt för polära arter.

Uppförandet av björnarter, liksom deras näring, beror främst på det område de bor, säsong, ålder och egenskaper hos varje individ. De är alla mycket resursstarka, anpassningsbara och, konstigt nog, mycket minnesvärda. De är irriterade och nyfikna och de är alla simmare. På grund av sin intelligens är de föremål för utbildning.

När de attackerar slår de med sina starka tassar och rivs med sina vassa klor, men dödar med sitt bett. Olika arter har olika livslängd, men den genomsnittliga livslängden för björnar är ungefär 40 år gammal. De reproducerar en gång vartannat år, vanligtvis på sen vår.

Mamman föds 1-3 björnar, som hon tar hand om sig själv. Björns graviditet varar i 7 månader. Nordborna är födda på vintern och mamman ammar dem utan att gå ut och förlitar sig på det fett som ackumulerats på sommaren. Beroende på var de bor, finns det skillnader mellan olika arter av björnar. Vårt land är bebodd av den bruna björnen och dess presentation är absolut nödvändig.

Brun björn

Brun björn
Brun björn

Den bruna björnen har en stor kropp med en massiv rygg. Det är täckt med tjockt och tätt hår. De är färgade i brun till gråbrun nyans. Vuxenprovet väger från 100 till 350 kg. Kroppens längd varierar från 150 till 250 centimeter. Hennes hals är karakteristisk - kort, tjock och stark. Det finns 6 bröstkörtlar, men endast 2 av dem utvecklas.

Djuret når sexuell mognad i slutet av sitt tredje år. Hon föder på vintern efter 200-210 dagar av graviditeten. Det är ett allätande djur som huvudsakligen lever av vegetarisk mat. Han klättrar och simmar bra. Även om hon anses vara klumpig på grund av sin vikt, springer hon ganska snabbt, med en hastighet på 45 kilometer i timmen.

Brunbjörnen är en jaktmark på grund av dess goda kött, men risken för trikinos är betydande. Djurets hud och huvud är en värdefull jakttrofé, men skottillstånd ges vanligtvis till beten som attackerar husdjur och till och med människor.

Brunbjörnens rike är skogen. Denna art är vanligtvis ödmjuk och ofarlig, men är alltid försiktig och oförutsägbar i beteende.

Denna art undviker människan, är nästan en fullständig vegetarian. Den här björnen matar med rötter och ekollonar som han hittar, eller med ungt gräs. Han älskar bär och särskilt honung.

Björnungarna är oändligt roliga och lekfulla och badar ofta i en pool. Först är de blinda och nakna och mamman ammar dem. De unga bor hos sin mor och delar maten hon hittar när de mognar.

På vintern sover denna art. Använder det fett som ackumulerats på sommaren. När hon vaknar äter hon en ört som kallas ormrot för att återfå sin styrka. Det är giftigt, så som en motgift äter björnen myror. Vi sover inte djupt och när vädret är varmt kan det ses även utanför.

vit björn

vit björn
vit björn

Isbjörnen, även kallad isbjörnen, är världens största rovdjur och bör därför presenteras mer detaljerat. Det kallas vitt, men djurets päls är faktiskt transparent, och illusionen av vitt beror på reflektion av solljus. Odjurets hud under pälsen är svart.

Isbjörns livsmiljöer inkluderar norra bältet, de arktiska klimatregionerna i Eurasien och Nordamerika. Det är inte i Antarktis.

Hanen är cirka 900 kilo, kan nå ett ton. Trots sin enorma massa är odjuret mycket smidigt och farligt både på is och i vatten. Huvudet och nacken på denna art är mer långsträckta, har högt utvecklade hundtänder, eftersom det är ett absolut rovdjur som bara matar på jakt. Det finns upp till 10 centimeter tjockt subkutant fettlager som skyddar rovdjuret från kyla. Luktsansen är den starkast utvecklade av alla sinnen i isbjörnen och den använder den vid jakt.

Det häckar på våren, eftersom honan föder 1-3 björnar nakna, döva och blinda, bara cirka 900 gram. Hon ammar dem i ett år. Hon föder en gång vart tredje år.

Rovdjuret matar på köttet från sin jakt. Fisk, sälar, ankor, renar är den meny han föredrar, men han äter också kött. Hon äter fett, hud och inälvor från sina offer. Jakt är ett komplicerat jobb, eftersom isbjörnen förföljer sitt byte, som smart gömmer sig under isen. Detta kräver att den är aktiv dygnet runt och hanen - året runt.

Alla isbjörnar gör sitt lager, men bara honan tillbringar lång tid i den och vilar. Denna art springer också snabbt, trots sin vikt, simmar och dyker perfekt. Isbjörnen är en hotad art och under skydd av lagen.

Andra fakta om björnar

Björnar är väldigt smarta. De har en stor och komplex hjärna. De tros drömma som människor.

Björns päls består av två lager och det får dem ibland att bli lurviga.Den med den längre pälsen skyddar mot vatten och fukt, och den kortare pälsen håller kroppen varm.

Björnar ser färg, till skillnad från de flesta däggdjur.

Det klumpiga odjuret har en bättre luktsans än hunden och använder denna fördel för att upptäcka mat och lukta en fiende.

Bland de åtta björnarter som för närvarande lever på jorden är den mest populära och söta pandaen.

Populär efter ämne

Populära inlägg