Opossum - Vad Behöver Vi Veta Om Det Fluffiga Djuret?

Innehållsförteckning:

Video: Opossum - Vad Behöver Vi Veta Om Det Fluffiga Djuret?

Video: Opossums, the Marsupial Evolutionary Wonder of America 2022, November
Opossum - Vad Behöver Vi Veta Om Det Fluffiga Djuret?
Opossum - Vad Behöver Vi Veta Om Det Fluffiga Djuret?
Anonim

Djurriket är fullt av alla slags representanter. Vissa är söta och fluffiga djur som hamstrar, kaniner och chinchillor. Andra orsakar skräck och rädsla med sitt utseende som en grizzlybjörn och ett lejon, till exempel. Det finns de som är kända för sin renhet och sitt trevliga utseende som katter. Och andra luktar lika illa som skunks.

Ett annat sådant djur är besittningen. Han imiterar listigt att han är död genom att frysa på plats, falla till marken och avge en obehaglig lukt. Hans fiender tappar intresse och går förbi honom. Possum reser sig lugnare och fortsätter sin väg. På grund av detta trick uppstod uttrycket play possum, det vill säga jag låtsas vara död.

Possumet är inte heller orent. Han använder flitigt tungan och tassarna för att hålla sig i gott skick. Detta intressanta däggdjur förtjänar att bli känt, även om det inte finns i våra breddgrader.

Klassificering av possum

Opossum, från en familj på latin som heter Didelphidae, är ett litet tvåbenat däggdjur, den enda levande medlemmen i Opus-ordningen. De anses vara den mest primitiva i livmodern.

Hela familjen inkluderar mer än 103 arter av possumsamlas i 19 släkter. De har alla sitt ursprung i Sydamerika och flyttade till norra delen av kontinenten efter anslutningen av de två kontinenterna. De är en del av Great American Exchange.

Deras icke-specialiserade biologi, flexibla diet och reproduktionsvanor gör dem till framgångsrika kolonisatorer som har överlevt på olika platser och förhållanden.

I USA och Kanada är den enda överlevande arten Virginia opossum och den kallas possum, men bör inte förväxlas med arten på östra halvklotet, som är olika.

Possumets ursprung

Opossums anses levande fossiler. De äldsta fossilerna är från tidigt Miocen och är jämförelsevis 20 miljoner år gamla.

Den sista lever förfader till possum bodde vid gränsen mellan Oligocene och Miocen, det vill säga för 23 miljoner år sedan. Många utdöda metrar anses vara tidiga besittningar. Sådana är Alfadon, Peradekt, Herpetoterium och det är erkänt att de var grupperade med opossum och representerar äldre grenar av Metatheria associerade med den moderna opossum.

Innan dess ockuperades ekologiska nischer av andra däggdjur i metateragruppen. De flesta av dem försvann senare.

Sig själva namnet på possum lånades från Puhatans språk och spelades in omkring 1607 och 1611 av John Smith. Djuret beskrivs som ett stort odjur med gris smak. Enligt Smith har den ett svinhuvud, en råttans svans och storleken på en katt. Själva ordet betyder vit hund eller hunddjur.

Efter ankomsten av européer till Australien användes ordet possum för att beskriva en annan art av avlägset besläktat djur.

Livsmiljöer för possum

Deras enda hemland är den nya världen. De samlas mestadels i båda Amerika och har överlevt i miljontals år och tävlat med placentala däggdjur.

Opossums live i skogar, stäpp och halvökenområden, där höjden är upp till 4 tusen meter.

Hur ser possum ut?

Opossum
Opossum

Foto: Pixabay.com

Det är ett litet till medelstort djur, storleken på en huskatt. Kroppens längd varierar beroende på arten från 7 till 50 centimeter, och svansen är från 4 till 55 centimeter lång. Hon är antingen helt naken eller bara en del av det. Svansen passar alla. I många av arterna deponeras fett i huvudsak.

Svans på possum används i de flesta arter som en femte lem. Det fungerar också som fäste vid klättring. Med den överför de löv eller material för att lägga boet. De unga håller också fast vid henne när mamman rör sig.

De flesta medlemmar av arten har långa nosar, vita i färg, spetsiga som gnagare och små glänsande ögon.

Lemmarna på possums är korta och har fem fingrar. Tummen på bakbenen motsätter de andra fingrarna och är utan nageln.

Deras tänder liknar de mest arkaiska däggdjuren. De har 50 tänder. På över- och underkäken 5 tänder; ett par på varje käft, vilket gör 4 fler hundar, 3 uppsättningar premolarer och 4 uppsättningar spetsiga molar. Tänderna är mycket små, hundarna är stora. För däggdjur är dessa tänder många.

Pälsen på possum är kort och tjock, ingen underrock. Färgen är grå eller gulbrun till svart.

Deras kvinnliga påse, som hänvisar arten till amfibier. Det öppnar bakåt, men är ofta outvecklat.

Possum livsstil

Dessa tvåbladiga träd är trädarter. De tillbringar större delen av sina liv högt i träden och älskar att klättra. Det finns också markrepresentanter och bara en art som älskar vatten.

Opossums är aktiva på kvällen och på natten. Nischen de upptar liknar insektsätande däggdjur och liknar dem possums-foder med insekter, men är faktiskt mer allätande.

Det mest karakteristiska för dem är att de bär sina ungar i en magpåse. Den rymmer och matar upp till 13 barn. Mamman bär dem lätt överallt. När de blir äldre bär han dem på ryggen som en häst.

Om de hotas av ett rovdjur ligger de ner och låtsas vara döda. När faran går över fortsätter den listiga besättningen på sin väg.

Opossums har en ensam livsstil och är nomader, men tenderar att stanna kvar i ett område så länge mat och vatten räcker.

Som nattliga djur föredrar de mörka och säkra områden. Oavsett om de är över marken eller på den.

Dessa däggdjur har en mycket kort livslängd, jämfört med andra i deras storlek, bara 5 till 8 år.

Vad äter possum?

Allt opossums är allätande. De olika arterna varierar i mängden kött och vegetation de äter, varav några är nästan helt köttätande. De äter döda djur, insekter, gnagare och fåglar. Ge inte upp ägg, grodor, växter, frukt och korn.

Possum är listiga djur
Possum är listiga djur

Foto: Pixabay.com

De behöver mycket kalcium. De äter också hundmat, kattmat och matavfall från människor.

De immuniseras mot ormgift och kommer ihåg att detta är en försvarsmekanism eller som ett sätt att förvärva mer byte.

En art dyker på jakt efter blötdjur och krabbor.

En annan art som lever på Amazonas konsumerar frukt, små ryggradsdjur som krabbor och sniglar, men föredrar fortfarande insekter.

Det mest anmärkningsvärda med kosten är att de är mycket användbara i kosten. Possumerna äter fästingar, vilket minskar risken för borrelia som överförs av dessa skadedjur.

Reproduktion i possum

Den kvinnliga besättningen har ett reproduktionssystem som inkluderar en vagina, en uppdelad livmoder och en säck. De har en moderkaka, men den är instabil, enkel i struktur och inte helt funktionell jämfört med placentala däggdjur. Thomas menar att de unga föds i ett mycket tidigt skede, efter en graviditetsperiod på 12 till 14 dagar.

När de är födda, hittar avkommorna sig bara till påsen och matas där från moderns bröstkörtlar. De unga är många i antal, men inte alla lyckas fästa vid mjölkkornet, så de överlever i olika antal, beroende på art.

De unga avvänjas mellan 70 och 125 dagar efter födseln, när de kryper ut ur påsen och klättrar på moderns rygg, som bär dem genom träden på jakt efter mat.

De blir könsmogna efter 6 till 8 månader. Åldrande är snabbt, men i fångenskap possumerna lever dubbelt så länge.

Ljudet från possum

Hanen ger ett klickande ljud med munnen när han letar efter en kvinna. Det kan upprepa ljudet i gengäld.

När de är förlorade eller i trubbel, gör de unga ett nysande ljud för att ringa sin mamma. I gengäld gör mamman ett klickljud och väntar på att barnet ska hitta henne på det.

Om det hotas, baby possum den kan öppna munnen och göra ett väsande ljud tills hotet försvinner.

Nyfiken fakta om possum

Possumet har ett exceptionellt minne när det gäller mat.De kommer ihåg vilken väg som kan leda dem till utsökt mat.

Rabies är nästan obefintlig hos detta däggdjur eftersom de har en låg temperatur, vilket förhindrar att viruset växer i dem.

De enda ormarna mot vilka inte potten är immuna är korallormarna.

Populär efter ämne

Populära inlägg