Skogspotter

Skogspotter
Skogspotter
Anonim

Djursystemet på vår planet är väldigt olika. Tyvärr är några av arterna listade i den röda boken eftersom de är hotade.

Vi kan inte låta bli att bli imponerade av mångfalden i Moder Natur. En av fåglarna i vårt rika ekosystem är det vackra skogspotter. Det är en relativt liten fågel med en kroppsstorlek på cirka 12-13 centimeter hos vuxna individer.

Det kan lätt förväxlas med björksångfågeln (Phylloscopus trochilus), den största skillnaden mellan de två är att skogsmockerns ögonbryn är mycket blekare och slutar i ögonområdet, medan de i den andra fågeln är mycket längre och fortsätter bakom hans öga.

Skogspotterns vingbredd är cirka 20-24 centimeter. Fågelns baksida har en intressant färg av grått och grönt och magen är gul i färgen. Näbben är något långsträckt, till skillnad från björksångaren. Svansen är också längre. Fågelns ben är också gula, liksom magen.

Spottaren äter huvudsakligen med små insekter och bor i lövskogar, det kan också bo i skogar eller buskar.

Avkomman är små - de lägger 4-5 ägg bara en gång om året runt maj och augusti. Skogspotten möts och i vårt land, men vintrar i Afrika.

Ridiculers är en hel grupp fåglar som ser ut som sparvar. Ett intressant faktum för dem är att de gillar att imitera ljudet från olika amfibier eller insekter, men också sånger från andra fåglar. Idag är cirka 17 olika arter kända i gruppen spottare, inklusive skogspotter.

Tyvärr hotas denna fågel också med utrotning i vårt land på grund av massavskogningen. Detta gör dess art mycket sårbar, eftersom detta minskar de optimala förhållandena för dess livsmiljö i vårt land.

Populär efter ämne

Populära inlägg