Asiatisk Vildhund

Video: Asiatisk Vildhund

Video: Asiatisk vildhund 2022, November
Asiatisk Vildhund
Asiatisk Vildhund
Anonim

Asiatiska vilda hundar kallas också röda hundar eller visslande hundar. Deras storlek är nära den tyska herdens, men mer som långbenade rävar. Dessa listiga djur är kända för sina höga hopp och tillhör tillsammans med vargar, prärievargar och rävar till familjen Kuchevi.

Asiatiska vilda hundar är inte vanliga hundar av ett antal skäl. De tillhör inte någon underart, till exempel vargar. De har bara två hundar på vardera sidan av underkäken istället för tre, och själva käken är kortare än hos vanliga hundar.

Kvinnor har mer mjölkiga kullar än andra arter och kan föda upp till 12 ungar åt gången.

Dessa djur är extremt atletiska. De kan springa väldigt snabbt, simma bra och hoppa till stora höjder. De behöver dessa färdigheter när de jagar i förpackningar. I vissa skyddade områden delar de sin livsmiljö med tigrar och leoparder.

Asiatiska vilda hundar ser ut som rävar
Asiatiska vilda hundar ser ut som rävar

Foto: MrsBrown / Pixabay.com

Arten förekommer naturligt i Öst- och Sydasien, från Sibirien i norr till Malaysia i söder. De bor i olika klimat och territorier, inklusive täta skogar, stäpp och till och med alpina regioner.

De skiljer sig i färg från mörkgrå till roströd och sandig, beroende på livsmiljö. Svansarna är täckta med tjock rävliknande päls och är ofta svarta i slutet. Oftast är magen och tassarna vita.

Vuxna har en lång svans och rundade öron, och män, som i de flesta däggdjur, är större och tyngre än kvinnor. Dessa djur är mycket skickliga på att anpassa sig till sin miljö, som de flesta hundarter.

Och territoriet de försvarar är imponerande - det kan nå 88 kvadratkilometer. Detta beror på det ständiga behovet av byte, som de jagar i förpackningar.

Kommunikationen mellan asiatiska vilda hundar det händer genom ganska olycksbådande visslande och högfrekventa skrik som inte finns någon annanstans i djurvärlden.

Grundläggande byte och mat av asiatiska vilda hundar är hovdjur - i Indien äter de hjort, vildsvin, buffel och vilda getter. I Sydostasien med gauri och i Sibirien med renar och får. Men deras kost innehåller ofta bär, ödlor och kaniner.

Populär efter ämne

Populära inlägg